marți, noiembrie 21, 2006

INDEED
Indeed este un site pentru cautare de job-uri (jobs engine) la fel ca Dice, Monster, etc. Ce mai important sunt clasamentele care pot fi facute referitor la evolutia cererii de job-uri pe anumite tehnologii (jobs trends).


Pe acest blog sunt si alte comparatii interesante. Alte comparatii le puteti face chiar voi aici.

Observcatiile ar fi urmatoarele, urmarind blog-ul precedent:

- numarul de Job-uri pentru JSF s-au dublat fata de martie acelasi an (2006) - posibil si datorita faptului ca librarii de componente ca ADF, ICEFACES au devenit open source.

- Struts pare avea aceeasi cautare precum batranul Cobol; a ramas in urma cu tot cu infuzia de WebWorks din versiunile 2.x; Spring MVC pare a fi cel mai cautat framework bazat pe cerere raspuns (request/response)

- Spring o sa depaseasca EJB(3) in viitorul apropiat; e posibil ca EJB sa fie doar studiat in curand in scoli ca fiind parte din istoria evolutiei limbajului Java

- Hibernate e leader in ORM-uri; celelalte framework-uri de persistenta se bat sa existe

- Ruby on Rails se pare ca e mai mult studiat decat folosit

Ce se poate desprinde din toate astea pentru Romania. Mai nimic din cate imi dau seama. Aici o sa se foloseasca Struts 1.1 chiar si cand nu o sa se mai foloseasca in restul lumii. EJB 2.0 o sa fie folosit si cand pentru altii o sa fie istorie.