joi, aprilie 19, 2007

IN MY POCKET

Pe la inceputul anului am facut marele pas. Am achizitionat un pocket HP IPAQ MOBILE MESSENGER. Ce e foarte interesant legat de el este faptul ca e chiar util. Are GPS, GSM/GPRS/EDGE, Wireless, Bluetooth, IrDA, camera foto. Intr-un cuvant tot ce poti sa vrei de la un astfel de dispozitiv.

Pe el ruleaza Microsoft Windows Mobile 5.0 for Pocket PC, Phone Edition. Are o masina virtuala Java - ESMERTEC - preinstalata gata sa ruleze orice fel de midlet. De asemea preinstalt navigatorul TOM TOM cu posiilitatea de a descarca gratuit o harta. Chiar am folosit harta Romei dar nu consider Tom Tom fiind prea placut. Eu prefer iGO. Am testat si Route 66 dar nu imi place chiar deloc.

Vechea cartela de pe telefonul mobil (ORANGE) a fost indeajuns sa o introduc la locul ei si telefonul a si pornit recunoscandu-mi numerele. Pentru a activa GPRS a trebuit sa vorbesc cu cei de la Orange. Se plateste doar per trafic efectuat. La inceput se conecta anapoda si am platit inutil. Apoi am activat un contor si totul a devenit mai clar.

Incerc sa enumer in continuare o serie de soft-uri care se dovedesc utile in viata de zi cu zi.

iGo My Way - cel mai bun soft de navigare
eWallet - gestiuena numerelor si parolelor de cart si altor informatii utile
pRssReader - un reader de RSS foarte util (gratuit)
PocketMusic - un mp3 player gen WinAMP
Skype - clientul de Skype pentru pocket (gratuit)
Spb GPRS Monitor - un monitor al traficului GPRS
Spb Menu - un meniu care customizeaza
WorldMate - un porgramel pentru calatorii - vremea, curse aeriene, conversii de valute
Yahoo! Go - pentru sincronizarea mail-urilor de pe Yahoo
Pocket Mechanic - pentru intretinerea pocketului

Toate aceste produse le puteti urmari si pe unele descarca de pe PocketGear.com.

SPB SOFWARE HOUSE este o firma foarte interesanta care face tot felul de produse pentru pocket. E o curiozitate cum poate sa faca produse atat de utile si de frumoase.

Ce e intradevar util sunt feed-urile RSS. Un alt aspect interesant este starea vremii. Apoi email-urile. Toate acestea presupun un proces de sincronizare pe care il fac de obicei cand sunt sub wireless sau ActiveSync (mai rar sub GPRS).