vineri, septembrie 14, 2007

Carti cumparate in ultimul timp

In ultimul timp am reusit sa fac cateva achizitii interesante. Deja biblioteca tinde sa devina neincapatoare. Ce e adevarat e ca aceste carti tind sa devina prin diemnsiune adevarate caramizi.

Prima dintre ele este Fedora 7 and Red Hat Enterprise Linux Bible o carte completa despre Fedora Core si RHEL. Contine CD-urile cu sistemul de operare + extensii (desigur pot fi downladate de pe net). Cartea in sine este cuprinzatoare si foarte fumos scrisa.

A doua carte e Effective Java(TM) Programming Language Guide. O consider prima carte care trebuie citita dupa ce ti-ai asezat cat de cant fundamentul limbajului. Eu am luat-o in romana, intr-o traducere foarte buna. E aparuta in editura Teora acum cativa ani. E un miracol ca am gasit-o in librarii.A treia carte e Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software in limba engleza (adusa de la mama ei de acasa), carte fundamentala de design patterns care rezista ca valoare de ani de zile. Chiar daca codul exemplificat este C++, valabilitatea ei rezulta din faptul ca exprima concepte fundamentale de POO. Pentru Java eu recomand din O'reilly Head First Design Patterns (Head First).